Tap To Call: 727-451-6900

First Aid and Trauma Quiz

20 Questions to Test Your Preparedness-

Answer the following questions on the quiz and record your score on a piece of paper or on your phone.

Once you’re done, the answers can be found towards the bottom of the page. Have fun and good luck!

1.What should you do to help someone who‘s having an asthma attack?

a.) Help the person sit in a comfortable position and take their medication

b.) Help the person sit in a comfortable position and breathe into a paper bag

c.) Advise the person to do some stretches and run around the block

d.) Assist their breathing by blowing into their nose

2. If someone is bleeding from a wound, what can you do to help?

a.) Let the blood drain out

b.) Put pressure on the injury

c.) Tie a tourniquet above the injury

d.) Dab the injury with something ice cold

3.Which term describes the physical or emotional aftermath following a traumatic or distressing event?

a.) Shock

b.) Posttraumatic stress disorder (PTSD)

c.) Anxiety

d.) Sepsis

4.Emotional trauma is best described as a psychological response to a deeply distressing or life-threatening experience.

a.) TRUE

b.) FALSE

5.What is the best way to clean a wound?

a.) Alcohol

b.) Hydrogen peroxide

c.) Soap and water

d.) All of the above

6.What is the name for the emergency treatment of obstruction of the airway in adults?

a.) The Heimlich maneuver

b.) The Epley maneuver

c.) The Valsalva maneuver

d.) Any of the above

7.___________ is the medical term for assistance given to a person in need of urgent medical intervention.

a.) Urgent care

b.) Emergency Medical Condition

c.) First aid

d.) Mouth-to-mouth

8.Injury to a muscle or tendon is called ________________.

a.) Strain

b.) Sprain

c.) Rupture

d.) Splint

9.What degree of burn is sunburn (without blisters)?

a.) First-degree burn

b.) Second-degree burn

c.) Third- degree burn

d.) Nth degree

10. CPR is an acronym for ___________.

a.) Cardiac Pulse Restart

b.) Cardiopulmonary Resuscitation

c.) Complex Pushing Repetition

d.) Counter Pulmonary Restart

11.__________ happen when an impact breaks blood vessels below the skin causing blood to seep into tissues.

a.) Swelling

b.) Broken capillaries

c.) Fracture

d.) Bruises

12.You’re creating a first-aid kit. Three things every first-aid kit should have are:

a.) A safety pin, cotton swabs, and petroleum jelly

b.) Plastic bags, a bar of soap, and, vitamin B

c.) Tweezers, hydrocortisone cream, and painkillers

d.) Bandage, eye drops, nail clippers
13.___________ is sometimes used as a common term for a cramp in the leg.

a.) “Hobbit Hare

b.) “Johnny Rabbit

c.) “Charley Horse”

d.) “Crabby Cramp

14.What is the medical term for a head trauma that causes temporary loss of brain function?

a.) Amnesia

b.) Concussion

c.) Dizzy

d.) Vertigo

15.Butter is a great around-the-house first aid treatment for minor burns.

a.) TRUE

b.) FALSE

16.If someone has fainted, should you raise their ________ above heart level?

a.) Head

b.) Feet

c.) Arms

d.) Chin

17.At what temperature is a fever considered dangerous to an adult?

a.) 101 F

b.) 102 F

c.) 103 F

d.) 104 F

18.Which type of over-the-counter pain medicine will also reduce swelling?

a.) Ibuprofen

b.) Acetaminophen

c.) Aspirin

d.) Naproxen

19.If you come across someone who needs CPR, but you’re not trained, what should you do?

a.) Lift the person’s head to open airway

b.) Start rescue breathing only

c.) Begin chest compressions only

d.) Don’t do anything. Waiting for help is safer

20.If someone is distressed because of a traumatic or emergency situation, what is the first thing you should do?

a.) Give them a hug and take them to a doctor

b.) Remind them that stress is not helping

c.) Show you are listening and calmly ask how you can help

d.) Ignore them and they will improve on their own

How did you do on the quiz?

Take the number you got right and multiply it by 20 to see your percentage score. The average person only gets about half right.

If you or a loved one is involved in an accident or injury, knowing what to do can save a life. Before doing any of the above in a critical situation, stop and call 911 first. This will assure help is on the way while you attend to the injured or yourself.

After you or your family member has received medical care, contact an experienced accident and injury attorney who can help you. After the trauma, you will likely have medical visits, specialist appointments, and mountains of paperwork. Don’t go at it alone and don’t trust the insurance company to fairly compensate you for your damages. Their job is to increase the profit of the business they work for.

Contact the Sibley Dolman Gipe Accident Injury Lawyers, PA. We have helped thousands of victims from around the Tampa Bay Area to get the compensation for medical bills, lost wages, and pain and suffering that they deserved. We can help you too. Call or contact us for a free consultation so we can begin to investigate, handle your medical appointments, and start work on getting you compensation. Our phone number is 727-451-6900. We look forward to hearing from you.

Sibley Dolman Gipe Accident Injury Lawyers, PA
800 North Belcher Road
Clearwater, FL 33765

(727) 451-6900

https://www.dolmanlaw.com/legal-services/

Answers:

1. A; 2. B; 3. A; 4. A; 5. C; 6. A; 7. C; 8. A; 9. A; 10. B; 11. D; 12. C; 13. C; 14. B; 15. B; 16. B; 17. C: 18. A; 19. C; 20. C